Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Πλούτος ...

Ξύπνησα πάλι πρωί, ως συνήθως. Έριξα παγωμένο νερό στο πρόσωπό μου, έπλυνα τα δόντια μου, άνοιξα τα παράθυρα του σπιτιού να έλθει φως και φρέσκος αέρας. Έβρεχε, ο ουρανός ήταν σκούρος, βαρύς, η βροχή έπεφτε με δύναμη και είχε ρυθμό. Μου άρεσε αυτή η εικόνα.

Ήπια νερό παγωμένο κι άναψα τη φωτιά σιγά για τον καφέ μου. Μέχρι να ψηθεί ο καφές, έκοψα ένα μικρό κρεμμύδι, λίγο τυρί, έβαλα στο πιάτο μερικές ελιές, πήρα το λάδι κι έβαλα μια κουταλιά, ίσως και παραπάνω στο πιάτο. Το ψωμάκι ψηνόταν στην τοστιέρα όσο να πάρει χρώμα.

Έγινε ο καφές και από ψηλά τον άδειασα στην κούπα μου – ήταν διπλός, έβαλα πάλι νερό παγωμένο και ήπια και κάθισα να βάλω δυό μπουκιές στο στόμα μου. Δεν υπήρχε βιάση, όλες οι κινήσεις ήταν αργές. Έξω η βροχή δυνάμωνε.

Δεν ξέρω πόσο κράτησε η κοινωνία αυτή. Σηκώθηκα κι έπλυνα το πιάτο, έβαλα πάλι νερό στο ποτήρι, και μαζί με τον καφέ μετακόμισα στο γραφείο μου, στα βιβλία μου και στις μουσικές μου. Άνοιξα τον υπολογιστή κι έπεσα επάνω σε αυτό. Δυνάμωσα λίγο τα ηχεία και τράβηξα την πρώτη γουλιά από τον καφέ. Άναψα τσιγάρο και κοίταξα έξω την βροχή να τραγουδά του καλού καιρού.

Χωρίς να κάνω τίποτα ένιωθα όμορφα. Χωρίς να σκέφτομαι το παραμικρό, ένα όμορφο ρίγος, ελαφρύ, με διαπερνούσε.

Έξω ο καιρός ήταν κρύος. Μέσα όλα ήταν ζεστά. Πλούτος ...

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Ο θλιβερός λόγος ενός προέδρου ...

Για την απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος η οποία έκανε λόγο για την καθολική διακοπή του κυνηγιού για μια βδομάδα, μίλησε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης Γ. Ρουμελιώτης την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, αναφέροντας ότι αυτή η απόφαση είχε ληφθεί λόγω των έκτακτων ακραίων καιρικών συνθηκών και με τη βελτίωση του καιρού πρεπει άμεσα να αναιρεθεί. 

Από την Πέμπτη ο καιρός έχει βελτιωθεί ορατά, άρα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα το κυνήγι, καθώς οι αγριόχοιροι είναι πάρα πολλοί και δημιουργούν προβλήματα στις καλλιέργειες και όχι μόνο.

Από τη μία το κυνήγι μειώνει τον πληθυσμό των αγριόχοιρων και μειώνει τα πρόβλημα και τις καταστροφές τις οποίες τα ζώα προκαλούν και από την άλλη το υπουργείο παίρνει μέτρα για να αυξηθεί ο πληθυσμό των αγριόχοιρων, οι οποίοι στην περιοχή της Αρκαδίας δημιουργούν μεγάλα προβλήματα και ζημιές.

Ο κ. Ρουμελιώτης ζήτησε την επανεξέταση των μέτρων απαγόρευσης, χαρακτηρίζοντας ολέθρια την απόφαση του υπουργείου.

Το Σαββατοκύριακο θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα το κυνήγι καθώς υπάρχουν πολίτες οι οποίοι έχουν πληρώσει για την κυνηγετική τους άδεια

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θεωρεί ότι το υπουργείο έχει κάποια σκοπιμότητα με την καθολική απαγόρευση του κυνηγιού, ο κ. Ρουμελιώτης είπε ότι η στάση αυτή του υπουργείου μπορεί να κρύβει κάποια άλλη βλέψη του υπουργείου καθώς με την έως τώρα στάση τους έχουν δείξει ότι είναι αντίθετοι στο κυνήγι. Επίσης, έκανε λόγο για διάφορες οικολογικές οργανώσεις οι οποίες επηρεάζουν τις αποφάσεις του υπουργείου.

«Άτομα χωρίς καμία αρμοδιότητα από ορνιθολογικές οργανώσεις θα έρθουν να κάνουν έλεγχο αν εμείς κυνηγάμε παράνομα ή όχι»



Σημείωση δική μας:

Μόνο θλίψη προκαλεί ο λόγος του κυρίου προέδρου! Αλλά είναι προφανές ότι έχει ακροατήριο που τον χειροκροτεί! Αν σταματήσει το χειροκρότημα θα καταρρεύσει!