Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008

Τρίτο πρόγραμμα

Πάντα θεωρούσα (και θεωρώ)τους ανθρώπους εκείνους που αγαπούν την κλασική μουσική, ως ανθρώπους ιδιαίτερης παιδείας. Κυρίως μουσικής. Άρα, ανθρώπους που ξέφευγαν από τα συνηθισμένα πρότυπα των δύσκολων καιρών μας.

Και τον ανάλογο ραδιοφωνικό σταθμό για όλους αυτούς, το Τρίτο πρόγραμμα της ΕΡΤ. Το Τρίτο που μετά τον Χατζιδάκι που θυμάμαι, είχε ξεπέσει για πολλά χρόνια. Για παλαιότερα δεν μπορώ να μιλήσω, ήμουν βρέφος ή και αγέννητος.

Εδώ και λίγο καιρό, μερικούς μόνο μήνες, το Τρίτο αναγεννήθηκε. Με την συμβολή της πρωινής ζώνης και την εκλεκτή παρέα του Φλωράκη, της Καρόρη και του Μαλλούχου. Συντροφιά καλή στους δρόμους της Αθήνας με τα ατελείωτα μποτιλιαρίσματα.

Συντροφιά καλή ήταν και ο Χρήστος Μηχαηλίδης παλαιότερα στον σταθμό Δίεση και στην πρωινή ζώνη. Μετά που πήγε στον Αντέννα τον έχασα, δεν συμφωνούσαν οι ώρες μας. Όμως, επειδή η ζωή έχει γυρίσματα, ο Χ.Μ γύρισε στην πρωινή ζώνη και στον σταθμό του Μάνου Χατζιδάκι που θαύμαζε. Στο Τρίτο πρόγραμμα.

Αυτό ήταν. Ο «βέβηλος» Χ.Μ που θα «μας χαλάσει» τα πρωινά μας. Άναψαν τα αίματα από κάποιους ακροατές, που προφανώς θεωρούν ιδιοκτησία τους τα πάντα σε τούτη την ζωή, ακόμα και το Τρίτο. Βγήκε η «σιωπηλή πλειοψηφία των 300.000 ακροατών του Τρίτου» και άρχισε να τρώει τις σάρκες του βέβηλου.

Τα έχασα!! Οι άνθρωποι με παιδεία, τόσο εύκολοι στις κατηγόριες, επειδή κάποιος δεν είναι δικός τους. Επειδή κάποιος τάραξε τα νερά στον πρωινό ευδαιμονισμό τους.

Μου αρέσει ο Χ.Μ, όπως μου αρέσει και η παρέα των πρωινών του Τρίτου. Και είμαι τυχερός διότι στα μεγάλα ταξίδια στους δρόμους της Αθήνας τις πρωινές ώρες, θα συναντήσω τον Μαλλούχο ή τον Μηχαηλίδη ή την Καρόρη.

Μη μου το χαλάτε αγαπητοί συνακροατές του Τρίτου, το κέντρο του κόσμου δεν είμαστε εμείς. Ας ακούσουμε την μουσική που μας αρέσει. Και αν δεν μας αρέσει ας αλλάξουμε κανάλι, όπως έκανα τότε που έφυγε ο Χ.Μ από τον Δίεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: