Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Το ένθετο "Κυνήγι" επιστρέφει ...


Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι,

Αλλώβητοι από το... τσουνάμι, ανασυντάσσουμε δυνάμεις κι επιστρέφουμε ορεξάτοι στα περίπτερα. Η ομάδα που δημιούργησε το ένθετο περιοδικό «ΚΥΝΗΓΙ» στον Ελεύθερο Τύπο άλλαξε σπίτι και πλέον θα είναι ξανά μαζί σας! Αυτή τη φορά με ένα νέο περιοδικό που θα κυκλοφορεί κάθε Τετάρτη, μαζί με την ιστορική εφημερίδα «Απογευματινή».

Η νέα ρυθμιστική, θα μας βρει στις επάλξεις, στα βουνά και στους κάμπους δίπλα σας, ανανεωμένους και με ακόμα πιο δυναμική παρουσία. Με πολλά και κυνηγιάρικα ρεπορτάζ, κυνοφιλικά θέματα, αφιερώματα βλητικής και παρουσιάσεις όπλων αλλά και σελίδες με κριτική προς εκείνους που διαχειρίζονται το δικαίωμά μας να κυνηγούμε ελεύθερα. Φυσικά διατηρούμε το χιούμορ μας, επειδή πιστεύουμε οτι το γέλιο αποτελεί τη μοναδική όαση στην αποπνιχτική πολλές φορές καθημερινότητα.

Σημασία έχει για έμας να βρισκόμαστε ανάμεσά σας γιατί όλοι εσείς αποτελείτε την ηθική δύναμη που πραγματικά έχουμε ανάγκη για να προσπαθήσουμε ξανά και ξανά...

Με εκτίμηση

Απόστολος Αντωνάκης και συντακτική ομάδα του "Κυνήγι"

Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Οικολόγοι - ζαρκάδια - κυνηγοί

Δεν γνώριζα ότι η Κυνηγετική Ομοσπονδία Ελλάδας επιθυμεί να ενταχθούν στο κυνήγι μας και τα ζαρκάδια επειδή έγιναν πολλά!! Δηλαδή για την καλή ομοσπονδία που μιλά εξ ονόματός μας (!!), στη χώρα μας ότι πληθαίνει και αυξάνει πρέπει εμείς να το βάζουμε στο σακούλι μας!

Ψάχνοντας λοιπόν έπεσα στην «Καλύβα ψηλά στο βουνό», ένα σπουδαίο blog Πελοποννήσιου καλαμαρά που ζεί όμως στη Θεσσαλονίκη, του Πάνου Ζέρβα. Μακάρι να ήσαν όλοι οι αληθινοί οικολόγοι όπως ο Πάνος Ζέρβας. Αλλά δυστυχώς δεν είναι. Οι περισσότεροι είναι ακραίοι στις απόψεις τους, όπως ακραίοι άλλωστε είναι και πολλοί εξ ημών που λέγονται κυνηγοί και φέρουν κυνηγετική άδεια.

Για το ζαρκάδι ειδικότερα, είχα ακούσει παλαιότερα ότι γινόταν συστηματική λαθροθηρία. Μη μου πει κανείς πως ανάμεσα στους λαθροθήρες δεν υπήρχαν κυνηγοί γιατί θα τον κάνω «ντά!!».

Για την καλύτερη όμως ενημέρωση επί του θέματος, τα λίνκς που ακολουθούν θα βοηθήσουν στην κατανόηση του προβλήματος που προκύπτει.

Η Καλύβα ψηλά στο βουνό

Magikasland

---------------------------------------------------------------
Επειδή δεν έχω ζαρκάδι στο αρχείο μου για τη φωτό στο πόστ, βάζω μια καλύβα ψηλά στο βουνό (Λιμποβίσι Μαινάλου), αφιερωμένη στον καλαματιανό Πάνο Ζέρβα.

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Ανακοίνωση Δασοφυλάκων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αθήνα, 12 Ιουλίου 2009
Η δημόσια δασοφυλακή διαλύεται

Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε από το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι στις 9-7-09 ο Υπουργός υπέγραψε την απόφαση που «διευθετεί» τα θέματα σχετικά με τους ιδιωτικούς θηροφύλακες.Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου ουσιαστικά η Δασική Υπηρεσία έχει απολέσει τελεσίδικα και με υπουργική υπογραφή την ευθύνη της φύλαξης του θηραματικού κεφαλαίου της Χώρας. Στην απόφαση προβλέπεται η πρόσληψη «στρατιάς εκατοντάδων» ιδιωτικών θηροφυλάκων με ανάλογο εξοπλισμό. Με λίγα λόγια ο Υπουργός δεν επιθυμεί μια στρατιά οργανωμένων και εξοπλισμένων Δημόσιων Δασοφυλάκων αλλά έναν ιδιωτικό «στρατό» που θα «αρμενίζει» ανεξέλεγκτα και υπό τις διαταγές των αιρετών κυνηγών-αρχηγών του. Δηλαδή βάζουμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα.Σύμφωνα με την ανακοίνωση διατηρείται ένα παράδοξο νομικό καθεστώς ιδιωτικών οργάνων που θα ασκούν δημόσια εξουσία (ανακριτικά και αστυνομικά καθήκοντα) έξω και πέρα από το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το θεσμικό πλαίσιο των αρμόδιων δημοσίων αρχών. Ουσιαστικά πλέον η πολιτεία καθίσταται ένας απλός θεατής που χρησιμοποιείται για μια κατ' επίφαση νομιμοποίηση.

Εμείς είχαμε ενημερώσει εγκαίρως τον Υπουργό για τον κίνδυνο που ελλοχεύει να εκδοθεί μια απόφαση που δεν θα συνάδει με τις συνταγματικές διατάξεις Δυστυχώς όμως Υπουργός ακολούθησε τις απόψεις κατά γράμμα των Κυνηγετικών Οργανώσεων. Αξιοπρόσεκτο είναι ότι δεν έλαβε υπόψη του ούτε τις επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις των Δασικών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων περί εφαρμογής του νόμου για τη θήρα ούτε τις θέσεις της αρμόδιας Γενικής Διεύθυνσης που καταγράφονται εδώ και χρόνια σε σχετικές εγκύκλιες διαταγές. Για μια ακόμα φορά αποδείχθηκε στη πράξη η διείσδυση εξωθεσμικών παραγόντων στη κρατική μηχανή στη εναγώνια προσπάθειά τους να αποσπάσουν δημόσια εξουσία, προνόμια και πόρους για εξυπηρέτηση ιδιωτικών σκοπών. Νομίζαμε ότι η ύπαρξη βαθέους Κράτους ήταν προνόμιο μόνο των φίλων και γειτόνων μας. Δυστυχώς επιβεβαιώνονται για μια ακόμα φορά οι φωνές που κατατάσσουν τη Χώρα μας στη κατηγορία των χωρών εκείνων που βασιλεύουν οι … «γνωριμίες» και οι …«φίλοι». Όταν μάλιστα αυτοί οι «φίλοι» μεταφράζονται και σε ψήφους τότε τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα.

Όταν το Κράτος με διάτρητες νομικές ακροβασίες βασισμένες σε σκοτεινές περιόδους (Ν.Δ. 86/1969) «εκχωρεί» και «παραχωρεί» δήθεν δικαιώματα σε ιδιώτες τότε το τίμημα είναι να εισπράττει αλαζονεία και ειρωνικούς καγχασμούς όπως φαίνεται από τις σχετικές ανακοινώσεις των Κυνηγετικών Οργανώσεων. Μακάρι η Πολιτεία να είχε επιδείξει την ίδια σπουδή για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων της Δασικής Υπηρεσίας, όπως πρόσληψη Δασοφυλάκων. Μας είναι ακατανόητο ο Υπουργός να εγκρίνει την πρόσληψη μιας «στρατιάς» ιδιωτικών θηροφυλάκων τη στιγμή που στα Δασαρχεία σήμερα υπηρετούν μόλις 700 Δασοφύλακες αντί 3.000 όπως προβλέπεται. Είναι σκανδαλώδες τη ίδια στιγμή να διώκονται ποινικά Δασοφύλακες επειδή δεν προστατεύουν επαρκώς τα 600.000 στρέμματα και τα 12 Δασοφυλάκεια που τους αντιστοιχούν!!!! Έλεος. Μέχρις εδώ και μη παρέκει.

Στο «….συνταίριασμα δημόσιου και ιδιωτικού συμφέροντος, ένα συνταίριασμα το οποίο θα φέρει το κυνήγι κοντά στη φύση και τη φύση κοντά στο κυνήγι» κατά τα λεγόμενα του Υπουργού σε καμία περίπτωση δεν θα συνηγορήσουμε. Ούτε προτιθέμεθα να παίξουμε τους ρόλους του «εκπαιδευτή» για ένα μήνα των υποψήφιων ιδιωτικών θηροφυλάκων και του θεατή που άκριτα και «χωρίς καθυστέρηση» απλώς θα διεκπεραιώνουμε τις «μηνύσεις» των ιδιωτικών θηροφυλάκων. Έχουμε να ασχοληθούμε με σοβαρότερα ζητήματα όπως με την φύλαξη των Δασών μας και την υπεράσπιση του εαυτού μας στα ποινικά δικαστήρια. Δικαιολογημένα αγανακτισμένοι και οργισμένοι, αναρωτιόμαστε. Η Πολιτεία μας χρειάζεται ή όχι. Θέλει μια Δασοφυλακή δυνατή ή μια ανίσχυρη απαξιωμένη χωρίς κύρος Δημόσια Υπηρεσία;

Εμείς δηλώνουμε ότι πλέον το κουράγιο μας εξαντλήθηκε. Δεν έχουμε παρά μόνο να καταφύγουμε στη δικαιοσύνη αλλά προπάντων στους ενεργούς πολίτες που νοιάζονται για το μέλλον της Δασικής Υπηρεσίας και της Δασοφυλακής. Τους καλούμε να μας υποστηρίξουν στον αγώνα μας για μια Δημόσιου χαρακτήρα προστασία του Δασοθηραματικού κεφαλαίου της Χώρας μας. Τους καλούμε να αντιταχθούμε μαζί στα ιδιωτικά και οικονομικά συμφέροντα που καιροφυλακτούν και λυμαίνονται τον δημόσιο δασικό πλούτο της πατρίδας μας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο Υπουργός με την μεγάλη νομική κατάρτιση που διαθέτει ότι τελικά δεν θα εκδώσει μια τέτοια απόφαση Τέλος σε μια ύστατη έκκλησή μας τον καλούμε να πράξει το αυτονόητο. Κατάργηση των ιδιωτικών θηροφυλάκων κατά το πρότυπο της ιδιωτικής Δασοφυλακής (Ν. 1845/89) και πλήρης ενσωμάτωση της θηροφυλακής στη Δασική Υπηρεσία.

Η προστασία των Δασών μας και τα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα είναι πράγματα ασύμβατα. Η προστασία των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος της πατρίδας μας αποτελεί υποχρέωση του Κράτους και αυτή υλοποιείται μέσω των Δασικών Υπηρεσιών. Η μόνη λύση είναι η ενδυνάμωση της Δασικής Υπηρεσίας με προσωπικό και κατάλληλο εξοπλισμό. Με ενισχυμένη και δυνατή Δασική Υπηρεσία κανείς ιδιώτης «όψιμος» και αυτόκλητος προστάτης του φυσικού περιβάλλοντος δεν θα έχει έρεισμα να απαξιώνει 2.000 δασικούς υπαλλήλους.Η Πολιτεία ας αναλάβει τις ευθύνες της.

Για τη Διοίκηση της Π.Ο.Δ.Δ.Υ.
Ο Πρόεδρος Γεώργιος Παπαδιάς
Ο Γραμματέας Τύπου Κων/νος Κατσούδας
Ο Γεν. Γραμματέας & Οργανωτικού Αλέξανδρος Φλώτσιος
τηλ. 6977285460 τηλ. 6944645537 τηλ. 6974347891
Αποδέκτες: Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
Βουλή των Ελλήνων – Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου
Γενικούς Γραμματείς Περιφερειών της Χώρας
Γενική Δ/νση Αισθητικών Δασών, Δρυμών & Θήρας
ΥΠ.Α.Α. & Τ. Δασικές Υπηρεσίες της Χώρας
Σε όλο τον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο της Χώρας με παράκληση για δημοσίευση
----------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο δικό μας: «με αυτές τις πολεμικές ανακοινώσεις και από τις δύο πλευρές – κυνηγούς και δασικούς, έχω μπερδευτεί!! Ηρεμήστε όλοι καλόπαιδα και καθίστε σε καμιά πηγούλα, πιείτε νεράκι φρέσκο, ακόμα πλακωθείτε στο ξύλο αν σας βγαίνει, όμως το δάσος δεν ανήκει ούτε σε εσάς, ούτε σε κανένα. Μη κόπτεστε τόοοσο πολύ για χάρη του. Στο τέλος μπορεί και να … ματώσετε!!. Φτάνει πιά το παραμύθι σας. Κουράζετε και εμάς που δημοσιεύουμε τέτοια σκουπίδια προς χάριν της ενημέρωσης!!

Κυνηγώντας στη καυτή άσφαλτο ...

Πριν μερικά χρόνια στην Αθήνα, σε κεντρικό δρόμο της.. Είχα ακόμα τη Mercedes 280/116, μοντέλο του 76. Είμαι στο φανάρι και περιμένω να ανάψει το πράσινο. Στα αριστερά μου με πλευρίζει άλλη Mercedes 500αρα σπορ του κουτιού και ο οδηγός της «χώνοντας γκαζιές» με κοιτάζει με νόημα, έτοιμος για τη κόντρα.

Τον κοιτάζω κι εγώ με βαθύ νόημα και κουνάω το κεφάλι μου, δείγμα πως είμαι μέσα. Ανοίγει το πράσινο και φεύγω ρολάροντας, η 12κύλινδρη 500αρα χάθηκε αφήνοντας πίσω ήχους πίστας.

Στο επόμενο φανάρι που είχε ανάψει κόκκινο τον πλευρίζω από δεξιά. Τον κοιτάζω και γελάω, εκείνος με κοιτάζει με τρόπο που αν μπορούσε θα με σκότωνε. Του στραπατσάρισα τη στιγμή!!

Θυμήθηκα το επεισόδιο αυτό χθές πρωί – πρωί που πήγαινα στο χωριό από Αθήνα. Στο δρόμο, προσπερνούσαν «φτιαγμένα εργαλεία» με πολύ σαματά στο πέρασμά τους, με ποδιές μέχρι την άσφαλτο, με φτερά και πούπουλα σαν πρισμένα από μαγουλάδες, με εξατμίσεις «κακές» και χίλια δυό που χαρακτηρίζουν όλους εκείνους τους «καυλοτίμονους» που βγάζουν απωθημένα στη καυτή άσφαλτο.

Έφτασα στη Δημητσάνα και παρατήρησα πολύ κίνηση. Τότε κατάλαβα ότι θα γινόταν η «ανάβαση στο Ζυγοβίτσι», ενταγμένη στο πρωτάθλημα ράλι αν δεν κάνω λάθος. Οι «καυλοτίμονοι» της εθνικής οδού, πήγαιναν να πιάσουν καλές θέσεις στη διαδρομή. Πήγαιναν και νόμιζαν πως ήσαν ο «Νίκι Λάουδα»!

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Η Ομοσπονδία "κατατροπώνει" τους οχτρούς!

Στο προηγούμενο άρθρο δημοσιεύσαμε την ανακοίνωση της Κ.Σ.Ε που δυστυχώς αρχίζει έτσι στην ιστοσελίδα της: «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Η ΚΣΕ κατατροπώνει τους ανυπόστατους ισχυρισμούς των δασικών δημ. Υπαλλήλων».
Βρέ λεβεντόπαιδα της Κ.Σ.Ε. ποιους «κατατροπώνετε», τους οχτρούς; Είναι δυνατόν ανακοίνωση της κυνηγετικής ομοσπονδίας Ελλάδας να αρχίζει με τέτοιο ανεπίτρεπτο τρόπο; Ποιος σοφός αδέλφια συνέταξε την ανακοίνωση και νόμιζε πως έγραφε το «γράμμα στη μάνα» από το ελληνοαλβανικό μέτωπο;

Εχθροί μας είναι οι δασικοί υπάλληλοι και κάναμε γιουρούσι και τους κατατροπώσαμε; Ηρεμήστε συνάδελφοι. Αλλού βρίσκονται οι οχτροί, και αν θέλετε να τους «κατατροπώσετε» αρχίστε από την κυνηγετική οικογένεια και μετά τραβάτε παρακάτω.

Υπάρχουν χίλιοι τρόποι να απαντήσετε στους δασικούς υπαλλήλους και στους ισχυρισμούς τους. Εσείς επιλέξατε λόγια κούφια και πομπώδη αρχίζοντας με τη λέξη «κατατροπώσατε».
Επειδή όμως είστε δίκαιοι άνθρωποι, είμαι σίγουρος πως θα διορθώσετε το ατόπημα αυτό αφαιρώντας το από την ανακοίνωσή σας – που στο σύνολό της είναι καλή.

Κάνουμε sexxxxxxxx, όχι πόλεμο!!

Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Ελλάδος

Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος
Μέλος: F.A.C.E. & C.I.C.
Έδρα: Φωκίωνος 8 & Ερμού
Αθήνα Τ.Κ. 10563
Τηλ: 210 3231271 fax: 210 3222755
http://www.ksellas.gr/ email: info@ksellas.gr


Δελτίο Τύπου


Σχετικά με το περιεχόμενο του πρόσφατου δελτίου Τύπου της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων, η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος υπηρετώντας την αλήθεια και τα αντικειμενικά γεγονότα γνωρίζει τα εξής:
---- Οι ιδιωτικοί φύλακες θήρας που προσλαμβάνουν και χρηματοδοτούν με αποκλειστικά δικούς τους πόρους οι Κυνηγετικές Οργανώσεις της χώρας, αποτελούν θεσμό που υπάρχει και λειτουργεί επί σαράντα χρόνια (από το 1969, Ν.Δ. 86/1969). Ήδη, από τότε με το Νόμο αυτό οι ιδιωτικοί φύλακες θήρας εξομοιώνονται με τα καθήκοντα και δικαιώματα των δημόσιων δασοφυλάκων. Είναι επομένως ελλιπής πληροφόρηση, αν όχι παραπληροφόρηση, ο ισχυρισμός ότι τα καθήκοντα των ιδιωτικών φυλάκων θήρας καθορίστηκαν πρόσφατα με Νόμο του 2003. Ο Νόμος αυτός απλώς διευκρίνισε αυτά τα καθήκοντα που προϋπήρχαν όπως ρητά αναγνωρίζει με απόφασή του το Εφετείο Κοζάνης (υπάρχει και σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου).Επομένως, η Θηροφυλακή των Κυνηγετικών Οργανώσεων έχει ήδη ζωή σχεδόν μισού αιώνα και έχει επιτελέσει τεράστιο έργο στην φύλαξη και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας.
---- Η κατ’ εξακολούθηση στρέβλωση της πραγματικότητας από την παραπάνω ανακοίνωση των Δασολόγων αποδεικνύεται κατά τρόπο περίτρανο όταν ισχυρίζονται ότι η υπ’ αριθ. 138/2 Γνώμη του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου αφαιρεί το δικαίωμα στους ιδιωτικούς φύλακες θήρας να ασκήσουν τα καθήκοντά τους. Η αλήθεια είναι ότι απλά εξαρτά την άσκηση αυτών των καθηκόντων (των οποίων δεν αμφισβητεί τη νομική βάση) από την έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης η οποία και ευρίσκεται καθ’ οδόν.
---- Το πιο σημαντικό είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα των δικαστικών αποφάσεων με ελάχιστες εξαιρέσεις, θεώρησαν νόμιμη την άσκηση των προανακριτικών καθηκόντων από τους ιδιωτικούς φύλακες θήρας και προχώρησαν στην εκδίκαση των σχετικών υποθέσεων (επέβαλλαν δε και τις σχετικές καταδίκες) παρά το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι επικαλέστηκαν την παραπάνω Γνώμη του κ. Αντιεισαγγελέα.
-- -- Είναι απορίας άξιον ότι η παραπάνω ανακοίνωση των Δασολόγων, δεν αναφέρεται στο τεράστιο έργο αυτής της Θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων, το οποίο σύμφωνα με επίσημα στοιχεία κατά τα τελευταία μόνο έξι χρόνια έχει προβεί σε πάνω από 580.000 ελέγχους και σε πάνω από 13.000 μηνύσεις! Αυτό το τεράστιο έργο θα ήταν ποτέ δυνατόν να επιτελεσθεί εάν δεν υπήρχε νομοθετική κατοχύρωση των πράξεων αυτών των Θηροφυλάκων;
Η απάντηση είναι αυτονόητη! Καμία στρέβλωση της αλήθειας και κανένας ισχυρισμός δεν μπορούν να αγνοήσουν αυτή την πραγματικότητα των αριθμών και των στοιχείων.
---- Η μεγάλη δραστηριοποίηση και το τεράστιο αυτό έργο της Θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων έγινε διότι υπήρξε και υπάρχει πλήρης και παντελής αδυναμία θηροφύλαξης από τις δασικές υπηρεσίες για λόγους που δεν είναι δική μας υπόθεση. Από την άλλη, η παντελής αυτή έλλειψη φύλαξης από τις δημόσιες δασικές υπηρεσίες έχει διαπιστωθεί τόσο από το Συμβούλιο της Επικρατείας όσο και από διάφορους φορείς της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι εντυπωσιακό ότι ακόμα και η Διεύθυνση Δασών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε επίσημο έγγραφό της που αποστέλλεται σε όλα τα Δασαρχεία προτρέπει τους δασοφύλακες του δημοσίου να κάνουν τη δουλειά τους όπως οι φύλακες θήρας των Κυνηγετικών Οργανώσεων. Στο ίδιο έγγραφο, η ίδια Δ/νση σημειώνει ότι “το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός Δασοφυλάκων έφυγε από την Δασική Υπηρεσία δεν είναι ισχυρή δικαιολογία δεδομένου ότι το έτος 1999 με τον ίδιο μειωμένο αριθμό Δασοφυλάκων και χωρίς τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες το σύνολο των μηνύσεων θήρας ήταν 118 έναντι 38 του 2000”!Τι άλλη απόδειξη από την ομολογία της ίδιας της Δασικής Υπηρεσίας χρειάζεται για να καταφανεί πλήρως ότι οι ισχυρισμοί της ανακοίνωσης των Δασολόγων δημοσίων υπαλλήλων είναι παντελώς ανυπόστατοι (το σχετικό έγγραφο είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου)
---- Ουδέποτε οι φύλακες θήρας των Κυνηγετικών Οργανώσεων εμπλέχθηκαν με την άσκηση της δασικής πολιτικής που προφανώς είναι αντικείμενο του Κράτους, το περιεχόμενο της οποίας δεν επηρεάζει το έργο των φυλάκων Θήρας.
---- Αποτελεί παραπλάνηση ο ισχυρισμός της ανακοίνωσης των Δασολόγων ότι δήθεν ιδιώτες Θηροφύλακες δεν μπορούν να ελέγχουν τους κυνηγούς που είναι, εμμέσως, οι εργοδότες τους. Μήπως είναι, πράγματι, “λογικό” οι δασολόγοι του δημοσίου να παραξενεύονται από το γεγονός ότι οι ιδιωτικοί φύλακες θήρας τόλμησαν ν’ ασκήσουν ποινική δίωξη εναντίον Δ/ντή Δασών Νομού που λαθροθήρευε, αλλά και εναντίον μελών Δ.Σ. Κυνηγετικών Οργανώσεων όταν αυτοί παραβαίνουν το Νόμο περί θήρας; (τα σχετικά στοιχεία και έγγραφα είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου).
---- Είναι προφανής ο λόγος για τον οποίο ανέκαθεν οι μόνιμοι δασολόγοι υπάλληλοι των δασικών υπηρεσιών προσπαθούσαν να σταματήσουν και να υποβαθμίσουν την Θηροφυλακή των Κυνηγετικών Οργανώσεων. Πράγματι, κάθε σύγκριση μεταξύ του έργου των δικών μας φυλάκων θήρας, και του έργου των δασοφυλάκων του δημοσίου, στον τομέα της θηροφύλαξης, είναι αποκαρδιωτική για το δημόσιο. Εάν όμως η εν λόγω Πανελλήνια Ένωση ενδιαφέρεται πράγματι για την προστασία του δάσους και του περιβάλλοντος, οφείλει να ενισχύσει αντί να δημιουργεί εμπόδια, το έργο της Θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων.

Τέλος, εκ μέρους των 230.000 κυνηγών - πολιτών αυτής της χώρας, καλούμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων να ερμηνεύσει στην πραγματική τους διάσταση τους ανυπόστατους ισχυρισμούς των δασολόγων, να μην υποχωρήσει σε συνδικαλιστικές και συντεχνιακές σκοπιμότητες αλλά να ενισχύσει την Θηροφυλακή των Κυνηγετικών Οργανώσεων. Έτσι θα υλοποιήσει βασικό στόχο του Υπουργείου του, στον τομέα των Δασών και της Θήρας που εντάσσεται στο γενικότερο στόχο προστασίας του Περιβάλλοντος.Έναν στόχο για τον οποίο ενδιαφέρεται το σύνολο της κοινωνίας και αγωνιά προς αυτή την κατεύθυνση. Οι κυνηγοί της χώρας θα εξακολουθήσουν να δαπανούν εξ ιδίων πόρων τεράστια ποσά για την πάταξη της λαθροθηρίας (28 εκατομμύρια 600 χιλιάδες ευρώ την τελευταία πενταετία) ώστε να συνεπικουρούν την προσπάθεια του Κράτους προς τον κοινό αυτό στόχο.

Πίνακας Αποδεκτών:
1. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφ.
2. Υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ
3. Βουλή των Ελλήνων
4. Γενική Δ/νση Αισθητικών Δασών, Δρυμών & Θήρας ΥΠΑΑΤ
5. Όλες τις Κυνηγετικές Ομοσπονδίες
6. Όλους τους Κυνηγετικούς Συλλόγους
7. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης8. Κυνηγετικό Τύπο

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Προεδρικό διάταγμα για απαγόρευση του καπνίσματος

Αναδημοσίευση από το Arcadians.gr

Ολόκληρος ο Νόμος Αβραμόπουλου για την απαγόρευση του καπνίσματος.



Arcadians
Τετάρτη 1η Ιουλίου 2009

------------------------------------------------------------------------------

Εμείς τι να πούμε ... ο Αβραμόπουλος σαν σοβαρός υπουργός που είναι, έφτιαξε ένα καλό και χρήσιμο νόμο. Δίχως παραθυράκια! και απόλυτα κατανοητό!