Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Σεμινάριο Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής ΚΟΜΑΘ


Από τον Ιούνιο του 2011 η ΣΤ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης έχει ξεκινήσει συστηματικά έναν κύκλο εκπαιδευτικών και ενημερωτικών σεμιναρίων για τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακές της με απώτερο σκοπό την άριστη απόδοσή τους όσον αφορά τα καθήκοντά τους, κάτι που συνεπάγεται και την αρτιότερη προστασία του θηραματικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας. 

   Έτσι, μετά τα σεμινάρια του Ιουνίου και Δεκεμβρίου 2011, την Πέμπτη 17 Μαΐου 2012 διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Φοίνικα μια ακόμα μεγάλη επιμορφωτική συνάντηση των 61 Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων της ΚΟΜΑΘ, στην οποία συμμετείχαν και περισσότεροι από 10 Θηροφύλακες Κυνηγετικών Συλλόγων της περιοχής αρμοδιότητας της ΚΟΜΑΘ.

   Στο ολοήμερο αυτό σεμινάριο οι Θηροφύλακες επικαιροποίησαν τις γνώσεις τους στην αναγνώριση ειδών ορνιθοπανίδας μέσω της δίωρης διάλεξης του Επίκουρου Καθηγητή Άγριας Πανίδας του ΤΕΙ Λάρισας Περικλή Μπίρτσα και του Δασολόγου M.Sc. Διαχείρισης Άγριας Πανίδας Αλέξανδρου Γκάσιου, Επιστημονικού Συνεργάτη της Στ΄ ΚΟΜΑΘ.

H συνέχεια εδώ.