Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Η προβοκάτσια της Ζακύνθου ...

Καλό είναι να μην γράφει κανείς εν θερμώ. Διότι θα κάνει λάθη, θα γράψει ενδεχόμενα ανακρίβειες. Εκτός και αν διατελεί «εν υπηρεσία» που λένε. Τέλος πάντων, περί ορέξεως……..

Αυτό που συνέβη προ ημερών στην Ζάκυνθο, είναι λογικό. Τίποτα τυχαίο, τίποτα παράξενο, τίποτα δυσκολοερμήνευτο. Ήταν μία σύγκρουση αναμενόμενη. Που καλλιεργήθηκε από την στιγμή που η Κ.Σ.Ε. πήρε πολιτική θέση, καθαρή θέση υπέρ μερικών πολιτικών κομμάτων και εξέδωσε ανακοινώσεις νουθετώντας τους κυνηγούς να μην ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ διότι εναντιωνόταν στο κυνήγι και θα το καταργούσε. Δηλαδή τρίχες!

Στην Ζάκυνθο η Κ.Σ.Ε. συγκρούστηκε με το τίποτα. Έφτιαξε ένα θέμα προς πώληση, το διαχειρίστηκε όπως ήθελε, επέβαλε την σύγκρουση. Για να δείξει ότι δεν πέθανε (ενώ πεθαίνει), για να μας πει πως μόνο αυτή νοιάζεται για το ελεύθερο παραδοσιακό κυνήγι στην Ελλάδα. Αστεία πράγματα από μια εξίσου αστεία οργάνωση.

Το θέμα στις Στροφάδες, εδώ και χρόνια το διαχειριζόταν με έντιμο τρόπο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Κώστας Μαρκόπουλος. Αυτός και οι συνεργάτες του. Το ίδιο πήγε να κάνει και τώρα. Την δουλειά του. Μαζί με τους θηροφύλακες. Αλλά, με δόλιο τρόπο, τον καπέλωσε η Κ.Σ.Ε., για να βγει από την αφάνειά της. Και εν μέρει το πέτυχε.

Στην Ζάκυνθο, την μονοεδρική έδρα της Βουλής την κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και περίμενε στην γωνία την Κ.Σ.Ε. για την περίεργη στάση της κατά την προεκλογική περίοδο. Τα επεισόδια λοιπόν που έγιναν στο λιμάνι της Ζακύνθου, ήταν στημένα από δύο αντίθετους πόλους τελικά. Που έδρασαν εις βάρος των κυνηγών και της νομιμότητας.


Στο πονηρό παιχνίδι της η Κ.Σ.Ε. κατάφερε να βάλει και την Ομοσπονδία Πελοποννήσου. Και λέγοντας πονηρό, εννοώ ότι αρμόδιος φορέας για τις Στροφάδες, στην φύλαξή τους τουλάχιστον, είναι η Ομοσπονδία Πελοποννήσου και κανείς άλλος κυνηγετικός φορέας. Η νεκροζώντανη όμως Κ.Σ.Ε. με τους λειψούς ηγέτες της έπαιξε το χαρτί της. Δημιούργησε την αντιπαράθεση με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ζάκυνθο, έμπλεξε τον Κώστα Μαρκόπουλο και πιστεύει πως έχει πάλι το πάνω χέρι στα πράγματα. Δεν το έχει κι ας έβγαλε λόγο ρουτίνας ο Λαφαζάνης στο περίπτερό της προ ημερών.

Η Ομοσπονδία Πελοποννήσου έχει χρέος (όπως κάνει τόσα χρόνια με επιτυχία) να φυλάει και τις Στροφάδες από ψυχοπαθείς κυνηγούς ή μη κυνηγούς. Δεν έχει ανάγκη τις μετριότητες της Κ.Σ.Ε., και κακώς η Ομοσπονδία έπαιξε άθελά της το παιχνίδι της γηρασμένης Κ.Σ.Ε.

Στο παιχνίδι των Στροφάδων δεν έκαναν καν τον κόπο να μπουν οι διάφορες οικολογικές οργανώσεις, γνωρίζοντας εκ των προτέρων την προβοκάτσια της Κ.Σ.Ε. και του ΣΥΡΙΖΑ. 

Εσείς σύντροφοι της Κ.Σ.Ε. και του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν παίρνετε τα κουβαδάκια σας να παίξετε στην άμμο; Και αφήστε το κυνήγι για αυτούς που σέβονται του Νόμους που το διέπουν.


Δεν κάνουμε φυσικά καμία αναφορά στον αρμόδιο υπουργό. Αυτός ύπνον υπνώτει …