Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Banistir point = ύβρις

Το δημοσιογραφικό ήθος του εντιμότατου «banistir point», που είναι αρθογράφος σε κυριακάτικη εφημερίδα, είναι άνευ βάθους. Δικαίωμα του είναι να έχει διαφορετική άποψη για το κυνήγι απ’ ότι εμείς οι κυνηγοί. Όπως και εμείς άλλωστε κατά καιρούς έχουμε εκφραστεί με προβληματισμό για κάποιους οικολόγους. Βέβαια, δεν φτάσαμε σε εκτροπές όπως ο banistir point, δεν βρίσαμε κανένα, δεν χυδαιολογήσαμε κατά κανενός.

Ο αγαπητός συνέλληνας, άντλησε δύναμη από το δικαίωμα που του δίνει η ελευθεροτυπία εν ελλάδι και ομίλησε όπως συνηθίζει φαίνεται να μιλά στο σπίτι του και στην οικογένειά του. Εκτός και αν η στήλη του έχει εκπέσει σε αναγνωσιμότητα και επέλεξε την ύβρι για να την κερδίσει πάλι. Συνηθίζεται αυτός ο τρόπος στην Ελλάδα. Εκεί που δεν σε προσέχει κανείς, πετάς μια ντουφεκιά και κερδίζεις πόντους, γίνεσαι γνωστός. Και μάλλον ο αγαπητός μας υβριστής, είχε ανάγκη την αναγνώριση.

Δεν είναι κακό να είσαι επώνυμος, γνωστός στο μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας μας. Κακό και δύσκολο συνάμα είναι να μην μπορείς σαν επώνυμος επιπέδου banistir point, να έχεις επαφή με την πραγματικότητα.

Δεν γνωρίζω τις ενασχολήσεις του αγαπητού μας συνέλληνα με την φύση. Και δεν με ενδιαφέρουν άλλωστε. Με προβλημάτισε όμως – όχι οι λέξεις που έγραψε και δεν τιμούν τον ίδιο, με προβλημάτισε η άγνοιά του για την ελληνική κοινωνία χάριν της οποίας αρθογραφεί, η απουσία στοιχειώδους γνώσης για την ελληνική φύση περί της οποίας κόπτεται.

Αδελφέ banistir point, ηρέμησε. Εμείς οι κυνηγοί ποτέ δεν ισχυριστήκαμε πως είμαστε αλάθητοι. Απεναντίας, βλέπουμε τα τρωτά μας σημεία και προσπαθούμε μέσα από τις Ομοσπονδίες, τους Συλλόγους, την αρθογραφία μας, και ότι άλλο μέσο διαθέτουμε, να απαλείψουμε πολλά στραβά που γίνονται στην ελληνική φύση. Όμως εσύ ξεχνάς ή δεν ξέρεις ενώ θα όφειλες σαν «έγκριτος δημοσιογράφος που είσαι», πως στην κοινωνία μας υπάρχουν και κακοί κυνηγοί, και υβριστές δημοσιογράφοι σαν και ελόγου σου, και οικολόγοι παραμυθάδες, και κακοί γιατροί, και αντιεπαγγελματίες ταξιτζήδες κτλ. Υπάρχει όμως και η άλλη όψη του νομίσματος, οι καλοί. Που και εσύ τους προσπερνάς και ας είναι οι πολλοί. Τους αγνοείς επειδή αυτοί δεν πουλάνε. Και διακρίνεται καθαρά στη στήλη σου με τον συμπαθέστατο και ελληνικότατο τίτλο «banistir point» πώς να πουλήσεις ήθελες. Και επέλεξες την ύβρι. Ίσως επειδή σου ταιριάζει καλύτερα, ίσως αγαπητέ συνέλληνα εν τέλει, να είσαι ανίκανος να γράψεις κάτι διαφορετικό από αυτήν.

Σαν κυνηγός, θα ένιωθα ντροπή αν από εσένα και τη στήλη σου διάβαζα κάτι καλό για τους κυνηγούς. Πραγματικά. Ενώ τώρα ξέρω, ο πάτος είναι άνευ βάθους, δηλαδή banistir point!!