Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Ωρίων - Δελτίο Τύπου

Ω Ρ Ι Ω Ν - Το ΔΙΚΤΥΟ των ΚΥΝΗΓΩΝ

Κρήτης 2, 15127, Μελίσσια-Αθήνα
http://www.orion.net.gr/ orion@orion.net.gr

                                                                                  Αθήνα, 28/3/2010

Προς: Κυνηγετικές Οργανώσεις
Κυν. Περιοδικά και Ιστοσελίδες
Επαγγελματίες του κυν. χώρου
Μέλη και φίλοι του Ωρίωνα

Θέμα: Οι κυνηγοί του διαδικτύου "ανέκριναν" τον Πρόεδρο της ΚΣΕ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

      Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27/3/2010 η εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΩΡΙΩΝ στην αίθουσα εκδηλώσεων της κυνηγετικής έκθεσης ΔΙΑΝΑ με προσκεκλημένο τον Πρόεδρο της ΚΣΕ, κ.Νίκο Παπαδόδημα.
      Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν, αφενός να απαντήσει ο Πρόεδρος της ΚΣΕ στις ερωτήσεις που συγκέντρωσαν οι κυνηγοί του διαδικτύου, αφετέρου δε, το σημαντικότερο, να φέρει την ΚΣΕ κοντά στις διαδικτυακές κυνηγετικές κοινότητες (φόρουμ) και στους απλούς κυνηγούς και να ανοίξει ένα δίαυλο επικοινωνίας, ενημέρωσης και συνεργασίας μεταξύ τους.
      Η διαδικασία είχε ξεκινήσει αρκετούς μήνες νωρίτερα, όταν ο ΩΡΙΩΝ κάλεσε τους διαχειριστές των κυνηγετικών διαδικτυακών κοινοτήτων να συγκεντρώσουν ερωτήσεις των μελών τους προς τον Πρόεδρο της ΚΣΕ. Η επιτυχημένη έκβαση της εκδήλωσης σηματοδοτεί την εκπλήρωση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας. Εκπλήρωση που έρχεται να συμπέσει με ιδιαίτερα αρνητικές συνθήκες και συγκυρίες για το ελεύθερο παραδοσιακό κυνήγι στην Ελλάδα.
      Στην εκδήλωση συμμετείχαν, ανταποκρινόμενες στην πρόσκληση του Ωρίωνα, οι κυνηγετικές διαδικτυακές κοινότητες:
"e-artemis.gr, kynigos.net.gr, κυνήγι-ψάρεμα.gr, kinigotopos.gr"

      Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος του Ωρίωνα Δημήτρης Χριστοδουλάκης με τη βοήθεια και άλλων μελών του Συλλόγου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι διαχειριστές και εκπρόσωποι των κυνηγετικών φόρουμ απηύθηναν στον Πρόεδρο τις ερωτήσεις των μελών τους και τις δικές τους, οι οποίες αφορούσαν τόσο θέματα της επικαιρότητας όσο και πάγια ζητήματα της κυνηγετικής οικογένειας. Ερωτήσεις, μαζί με τα φόρουμ, υπέβαλλε και ένας εκπρόσωπος των μελών του Ωρίωνα. Μετά από τις ερωτήσεις των φόρουμ, ο Πρόεδρος απάντησε και σε ερωτήσεις των κυνηγών που παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν από κοντά την εκδήλωση.
      Αξίζει να σημειωθεί πως η συζήτηση κύλησε σε ιδιαίτερα δημιουργικό και καλό κλίμα αποδεικνύοντας πως η τοποθέτηση κάθε κυνηγού, όταν γίνεται με σεβασμό και με σκοπό την υποστήριξη της Ελληνικής Κυνηγετικής Παράδοσης, χωρίς αφορισμούς και ύβρεις, μπορεί να αποτελέσει πολύτιμη εισφορά στο διάλογο για τη διαφύλαξη της αγαπημένης μας δραστηριότητας.
      Στο τέλος της εκδήλωσης, ο κ.Παπαδόδημας δέχτηκε από τον Πρόεδρο του Ωρίωνα ως αναμνηστικό δώρο, ένα χρηστικό κυνηγετικό σουγιά με χαραγμένο το λογότυπο του Ωρίωνα, το όνομα του κ.Παπαδόδημα και την ημερομηνία της εκδήλωσης.
      Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της ΚΣΕ, τον κ.Νίκο Παπαδόδημα, που αποδέχτηκε ευχαρίστως την πρόσκλησή μας και απάντησε στις ερωτήσεις των κυνηγών, σε μία εκδήλωση που έθεσε νέες βάσεις στην ενημέρωση, την επικοινωνία και τη συνεργασία μεταξύ ΚΣΕ, κυνηγών και κυνηγετικών διαδικτυακών κοινοτήτων.
      Ευχαριστούμε τους εκπροσώπους των διαδικτυακών κυνηγετικών κοινοτήτων και τους κυνηγούς από όλη την Ελλάδα, που συμμετείχαν στη διαδικασία καταθέτοντας τις ερωτήσεις τους.
      Ευχαριστούμε τους διοργανωτές της έκθεσης για την παραχώρηση της αίθουσας και την υποστήριξή τους.
      Ευχαριστούμε τον κόσμο που παραβρέθηκε στη μικρή, όπως αποδείχτηκε για τις ανάγκες της εκδήλωσης, αίθουσα και μας τίμησε με την παρουσία του δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και υπομονή.
      Εκτιμούμε πως οι μέρες που διανύουμε είναι κρίσιμες για το ελεύθερο και παραδοσιακό κυνήγι στην Ελλάδα γεγονός που σημαίνει πως από τις δράσεις που θα αναληφθούν δεν περισσεύει κανείς. Με φορέα υλοποίησης την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, τις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους μας, πρέπει να δείξουμε σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πως οι κυνηγοί είμαστε ικανοί να διαχειριστούμε αειφορικά την Ελληνική Φύση και είμαστε συσπειρωμένοι πίσω από αυτόν το σκοπό.
      Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Ωρίωνα δεσμευόμαστε πως θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και συσπείρωσης του κυνηγετικού κόσμου.

Για τον Ωρίωνα

Με εκτίμηση,

O Πρόεδρος                                            Ο Γ.Γραμματέας
Δημήτρης Χριστοδουλάκης         Νίκος Παπαϊωάννου