Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Οι θέσεις της ΚΣΕ για την βιοποικιλότητα......

Η διαβούλευση για την βιοποικιλότητα «ξύπνησε» από την καλοκαιρινή ραστώνη την καλή μας ΚΣΕ που εδέησε και έβγαλε ανακοίνωση που όντως είναι πολύ καλή και λέει τα πράγματα με το όνομα τους.

Όταν οι «πατέρες μας» αφήνουν τα μπάνια του λαού και «ματώνουν» πότε για την ρυθμιστική, πότε για τον Υμηττό, πότε για την βιοποικιλότητα, οφείλουμε όλοι μας να σταθούμε στο πλευρό τους – και ας διαφωνούμε με τις απαρχαιωμένες πρακτικές τους που έφτασαν στο σημείο 0 (g πήγα να γράψω) το κυνήγι.

Όλα αυτά βέβαια που κουβεντιάζουμε σήμερα και κουβεντιάσαμε και χθές αλλά και αύριο, απορρέουν από την εγκληματική λανθασμένη πολιτική που ακολούθησε η ΚΣΕ όλα αυτά τα χρόνια με τις κατάπτυστες ρυθμιστικές. Έστρωσε στραβά τόσα χρόνια και τώρα «απολαμβάνει» την «σοφή πολιτική της» και μαζί της κι εμείς βιώνουμε πάνω από δέκα χρόνια τις επιπόλαιες αποφάσεις των ταγών μας.

Το έχουμε πει επανειλημμένα, αν η ΚΣΕ αρχίσει να νοιάζεται για τους κυνηγούς και όχι για τις καταραμένες καρέκλες, είμαστε μαζί της.

Και επί τη ευκαιρία, μπορεί κάποιος αρμόδιος από την ΚΣΕ να απαντήσει στο εξής ερώτημα μου; «μιλάει η συνομοσπονδία μας για 249.999 κυνηγούς περίπου που έχει στις τάξεις της. Όταν ανέλαβε όμως τα καθήκοντα του ο σημερινός πρόεδρος πριν από δεκατέσσερα (14) περίπου χρόνια, παρέλαβε περίπου 350.000 κυνηγούς. Μπορεί να μας ενημερώσει κάποιος υπεύθυνος τι απέγιναν οι 100.000 κυνηγοί και χάθηκαν ξαφνικά;»

Ξέρουμε ότι στην συνομοσπονδία είναι ανάξιοι να απαντήσουν σε τέτοια ερωτήματα ή στην καλύτερη περίπτωση το μόνο που μπορούν να κάνουν, είναι το γνωστό σεργιάνι με τα παπαγαλάκια τους. Εμείς όμως δεν βιαζόμαστε, έχουμε υπομονή…….

Και άλλη μία ερώτησε προς την Δ’ ΚΟΣΕ. Πρόσφατα σε δίκη που έγινε στην Τρίπολη για ένα επεισόδιο στα αρκαδικά βουνά, είχαν εμπλακεί στη δικογραφία και δύο θηροφύλακες της, προερχόμενοι αν δεν απατώμαι από τα Κύθηρα. Ο είς εξ αυτών μάλιστα δήλωσε ότι κατάγεται από το χωριό Μάρκου Αρκαδίας περιοχής Δημητσάνας και επισκέφτηκε τους γονείς του. Μπορεί η Δ’ ΚΟΣΕ να μας πληροφορήσει αν όντως ο εν λόγω θηροφύλακας έχει καταγωγή από το συγκεκριμένο χωριό και αν όντως οι γονείς του έχουν σπίτι εκεί; Διότι από έρευνα που έκανα, το όνομα του θηροφύλακα είναι εντελώς άγνωστο στην περιοχή !!

Ούτε στο ερώτημα αυτό θα απαντήσει κανείς, αλλά εμείς το αναρτούμε επειδή έχουμε την υπομονή να περιμένουμε……

Την ανακοίνωση της ΚΣΕ για την βιοποικιλότητα μπορείτε να την διαβάσετε εδώ από την σελίδα της.