Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου Αργυροπελεκάνου

Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας - Θράκης,

 Δελτίο Τύπου


       Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση μεταφοράς τραυματισμένου Αργυροπελεκάνου από την περιοχή της Έδεσσας στη Θεσσαλονίκη, στις Κλινικές της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ.

       Συγκεκριμένα στις 5 Οκτωβρίου 2011 η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης (ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ) ειδοποιήθηκε για την ύπαρξη ενός τραυματισμένου Αργυροπελεκάνου στην Έδεσσα. Αμέσως κινητοποιήθηκε ομάδα άμεσης επέμβασης, απαρτιζόμενη από δύο δασολόγους της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ που έσπευσε αμέσως στην Έδεσσα και σε συνεργασία με ιδιώτη κτηνίατρο παρέλαβε το άτυχο πουλί. Με αυτοκίνητο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης μεταφέρθηκε με ασφάλεια ο Αργυροπελεκάνος, ο οποίος μάλιστα έφερε δακτυλίδια στα πόδια, και από τον αριθμό του φαίνεται ότι δακτυλιώθηκε στον υγρότοπο της Κερκίνης το 2010.

       Το τραυματισμένο πουλί βρέθηκε από αγρότη στην περιοχή Παναγίτσα του νομού Πέλλας. Τόσο ο τοπικός κτηνίατρος, όσο και οι υπόλοιπες εξετάσεις που έγιναν έδειξαν ότι το πουλί δεν ήταν πυροβολημένο, αλλά είχε τραύματα από άλλη αιτία (πρόσκρουση, πτώση, κ.ά).

       Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης με τους 9 (εννέα) ειδικούς Δασολόγους και τους 64 θηροφύλακες που διαθέτει, καλύπτει ένα ευρύ δίκτυο σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Οι πολίτες γνωρίζουν την επιχειρησιακή μας δυνατότητα και μας ειδοποιούν, όντας ευαισθητοποιημένοι και οι ίδιοι.

       Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης θα συνεχίσει να παρέχει αφιλοκερδώς και χωρίς καμιά απολύτως οικονομική βοήθεια το εθελοντικό της έργο, προς όφελος της άγριας πανίδας.

       Με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι η κατάσταση της υγείας του Αργυροπελεκάνου είναι καλύτερη, μετά από την επιστημονική επιμέλεια και περίθαλψη που του παρείχε η αρμόδια Κτηνιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα στην σελίδα της ΚΟΜΑΘ εδώ