Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση Κυνηγετικής Περιφέρειας Δράμας


Ανακοίνωση Κυνηγετικής Περιφέρειας Δράμας για την απαγόρευση του κυνηγίου στο Όρος Φαλακρό

Σε δελτίο τύπου προχωρήσανε από κοινού οι 3 Σύλλογοι της Κυνηγετικής Περιφέρειας Δράμας σχετικά με το θέμα που προέκυψε αιφνιδιαστικά με την ΚΥΑ που απαγορεύει το κυνήγι της ορεινής πέρδικας στον ορεινό όγκο του Φαλακρού. Η ανακοίνωση λοιπόν έχει ως εξής:
     "Την Τετάρτη 21 - 3 - 2012 εκπρόσωποι των κυνηγετικών συλλόγων Δράμας, Προσοτσάνης και Δοξάτου επισκέφθηκαν την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κα Χαρά Κεφαλίδου...... την ενημέρωσαν και ακολούθως ζήτησαν εξηγήσεις για την πρόσφατη Κ.Υ.Α. η οποία απαγορεύει εντελώς αυθαίρετα το κυνήγι της πετροπέρδικας σε έκταση 250.000 στρεμμάτων στο Φαλακρό, καθώς και για τα υπόλοιπα "πονηρά" και αυθαίρετα για την κυνηγετική δραστηριότητα σημεία που περιέχονται σ' αυτήν.
Η κ. βουλευτής δήλωσε ότι δε γνώριζε το θέμα, δεσμεύτηκε όμως να το ερευνήσει και να μας απαντήσει άμεσα.

      Οι εκπρόσωποι των κυνηγετικών συλλόγων δήλωσαν από την πλευρά τους, ότι περιμένουν υπεύθυνες απαντήσεις και δεσμευτικές κινήσεις από το κυβερνών κόμμα μέχρι τη διάλυση της βουλής. Σε διαφορετική περίπτωση θα υποθέσουμε ότι η Κ.Υ.Α. αυτή αποτελεί κίνηση "καλής θέλησης" του ΠΑΣΟΚ προς τους Οικολόγους - Πράσινους για μετεκλογική συνεργασία."