Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Κυνήγι & Τέχνη


Την πρώτη τους ατομική έκθεση ζωγραφικής και κολλάζ παρουσιάζουν αντίστοιχα η Μαρία Βλαχοπούλου και η Βανέσσα Ρωμαίου στον υπόγειο χώρο καλλιτεχνικών και άλλων εκδηλώσεων του CRUDO, στην περιοχή Γκάζι, από 14 έως 20 Δεκεμβρίου.

Ο τίτλος της έκθεσης « SOULS FOR SALE» περιγράφει επακριβώς τα κίνητρα των δυο καλλιτεχνών, συνδέοντας ταυτόχρονα υπό αυτόν την ζωγραφική και το κολλάζ σε μια πολυσύνθετη ψυχική αυτοέκφραση.

Η Μαρία Βλαχοπούλου δημιουργεί με λάδια και ακρυλικά εικόνες αναδυόμενες από τον ονειρικό κόσμο του υποσυνειδήτου της και ως εραστής της τέχνης αφήνει την «ψυχή» της εκτεθειμένη στην κριτική ματιά παρόμοιων εραστών αντιδρώντας προκλητικά μέσω του έργου της στις καθιερωμένες τεχνικές ζωγραφικής έκφρασης.Η τέχνη της φλερτάρει επιτυχώς με το παράδοξο, τόσο στη θεματολογία όσο και στην απόδοση της.

Η Βανέσσα Ρωμαίου, βραβευμένη με το πρώτο βραβείο της International Biennale Exhibition of collage& asambllage, Βελιγράδι 2009, με μια ερωτική αναρχική διάθεση δημιουργεί αυτό που μόνο το κολλάζ έχει τη δυνατότητα να εκφράσει : την σουρεαλιστική πολυπλοκότητα της εποχής. Η ίδια απολαμβάνει τα κολλάζ της ως ψυχοθεραπευτική διαδικασία και εκθέτει «προς πώληση» τα αποτελέσματα αυτής. Τα έργα της «φωνάζουν» στο κοινό ότι στην σύνθεση υπάρχει μια «λύση» που δεν είχε ποτέ φανταστεί.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 14 Δεκεμβρίου 2009 στις 21:00 και τις υπόλοιπες ημέρες θα είναι ανοιχτή για το κοινό στον προαναφερθέντα χώρο καθημερινά από τις 19:00.

Πληροφορίες :
CRUDO vineria. Μεγάλου Αλεξάνδρου 141 Γκάζι, τηλ 210 3477048. 6946940969 & 6948403332