Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Ελεύθερος Τύπος «Τύπος – Κυνήγι»

Το εξαιρετικό ένθετο περιοδικό της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» που κυκλοφορεί κάθε δεύτερη Τετάρτη (δεκαπενθήμερο), εφεξής θα «κυκλοφορεί» και ηλεκτρονικά.

Η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού είναι άριστη όπως άλλωστε και η έντυπη έκδοσή του. Όπως διαβάσαμε σε σχετική ανακοίνωση, θα αναρτάται στο διαδίκτυο την αμέσως επόμενη ημέρα της κανονικής κυκλοφορίας του περιοδικού.

Δίνεται έτσι η δυνατότητα σε όλους τους κυνηγούς που για διάφορους λόγους δεν είχαν πρόσβαση στην έντυπη έκδοση του περιοδικού, να απολαμβάνουν τις σελίδες του μέσω του web.

Το περιοδικό αυτό για το κυνήγι, φιλοξενεί σε κάθε έκδοσή του και θέματα που έχουν άμεση σχέση με τη φύση, το περιβάλλον, το ψάρεμα, και κάθε είδους δραστηριότητα εκτός του «άστεως». Φυσικά και κυνηγετικές συνταγές.

Παρ’ ότι ασχολούμαι χρόνια με το διαδίκτυο και είμαι λάτρης του, οφείλω να ομολογήσω εδώ πως το διάβασμα ενός περιοδικού ή μιάς εφημερίδας σε χαρτί και μελάνη δεν αντικαθίσταται. Και ποτέ κατά τη γνώμη μου το ιντερνέτ δεν θα κατορθώσει να αναπληρώσει την αίσθηση του ξεφυλλίσματος ενός εντύπου. Και ας λένε οι σχετικές έρευνες το αντίθετο.

Η παρουσία όμως ενός τέτοιου περιοδικού όπως το «Τύπος – Κυνήγι» και σε μορφή ηλεκτρονική, δίνει την δυνατότητα στον αναγνώστη και στον φυσιολάτρη, στον κυνηγό και τον ψαρά, να αποκτήσουν μία ολοκληρωμένη ενημέρωση. Διότι λέμε συνήθως σήμερα ή έχει επικρατήσει ότι: «μόνο τα blogs ενημερώνουν και ο ηλεκτρονικός τύπος». Αυτό είναι μέγα λάθος κατά τη γνώμη μου. Για να πληροφορηθεί κάποιος την αλήθεια από το ιντερνέτ, πρέπει να ψάξει πολύ για να βρει την αληθινή είδηση ή την σωστή πληροφορία. Εξάλλου, ο πραγματικός σκοπός του web, δεν είναι όπως κατά κόρον λέγεται και γράφεται: «η πρόσβαση στην πληροφορία και στην είδηση». Σκοπός πραγματικός του web είναι η επικράτηση του χάους ή αν θέλετε πιο απλά: «η διάχυση της πληροφορίας!».

Το περιοδικό «Τύπος – Κυνήγι» όμως, που θα το βρίσκεται από εδώ και πέρα και στην ηλεκτρονική του μορφή, είναι περιοδικό ποιότητας. Και ο αναγνώστης του έχει την δυνατότητα να κρίνει και να εκτιμήσει το περιεχόμενό του ανά πάσα στιγμή, επιλέγοντας την έντυπη ή ηλεκτρονική του μορφή.

Το βρίσκετε στην διεύθυνση:
http://www.e-tipos.com/pdfViewer?selectedinsert=38

Το βρίσκετε επίσης στα links του παρόντος blog.