Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΚΟΜΑΘ - Δελτίο Τύπου

Αδιάκοπη η παρουσία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης στους κυνηγοτόπους και τις απαγορευμένες για τη θήρα περιοχές και τον Ιανουάριο του 2012. Οι θηροφύλακες πραγματοποίησαν χιλιάδες ελέγχους και υπέβαλαν 37 μηνύσεις σε περιπτώσεις που διαπιστώθηκαν παραβάσεις του νόμου περί θήρας. Δράση που πραγματοποιήθηκε μέσα στις αντίξοες καιρικές συνθήκες του πιο δριμύ χειμώνα των τελευταίων χρόνων στη χώρα. Μάλιστα σε υγροτοπικές περιοχές κατασχέθηκαν πρόσφατα περισσότερα από 100 παράνομα θηρευθέντα παπιά, ενώ οι παραβάτες οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη.

      Παραβάσεις για τις οποίες οι θηροφύλακές μας είναι πάντοτε σίγουροι ότι έχουν λάβει χώρα, έχουν τις απαραίτητες αποδείξεις, χωρίς να βιάζονται να «καταδικάσουν» κάποιον άδικα.

     Σε αντίθεση με φύλακες άλλων φορέων που, χωρίς να έχουν τα απαραίτητα προανακριτικά καθήκοντα, και νομίζοντας ότι έχουν διαπιστώσει παραβάσεις τις διαλαλούν στο διαδίκτυο και σπιλώνουν φορείς και πολίτες χωρίς έλεος. Και «ξεγελάνε» και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις που και αυτές από την πλευρά τους άκριτα αναμασούν φήμες, απλά και μόνο για να ικανοποιήσουν το αντικυνηγετικό τους μένος. Για να τους αδειάσει στη συνέχεια η ίδια η Δασική Υπηρεσία και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.