Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Καλημέρα κ. πρόεδρε

Δεν κατάφερα να παραβρεθώ στη συνέντευξη που δώσατε στους κυνηγούς του διαδικτύου για τους κυνηγούς της Ελλάδας. Είδα όμως την 80λεπτη εκδήλωση από βίντεο που φρόντισαν να αναρτήσουν στο web οι Ωρίωνες και στους οποίους αξίζουν συγχαρητήρια για την άψογη από πάσης πλευράς οργάνωση της συνέντευξης σας.

Οι ανάγκες των κτημάτων στο χωριό, δεν μου άφησαν χρόνο ελεύθερο αγαπητέ πρόεδρε να σας παρακολουθήσω δια ζώσης και ακόμα να σας σφίξω το χέρι. Ελπίζω αυτό να γίνει κάποια άλλη φορά στο μέλλον – αφού πιστεύω ακράδαντα ότι τώρα που έγινε η επιτυχής αυτή εκδήλωση, θα υπάρξουν στη συνέχεια και άλλες.

Οι ερωτήσεις των συναδέλφων κυνηγών από διάφορα forums, ήταν σωστές, επίκαιρες και εξέφραζαν τις αγωνίες όλων μας για το μέλλον του κυνηγίου στην Ελλάδα. Ασφαλώς γνωρίζετε ότι η ελλιπής ενημέρωση από μέρους της Συνομοσπονδίας μας όλα αυτά τα χρόνια, άφησε πολλά κενά, που καλύπταμε όλοι μας κατά το δοκούν. Κάλλιο αργά όμως παρά ποτέ που λέει και ο σοφός λαός μας.

Θαύμασα πρόεδρε τον έμπειρο τρόπο με τον οποίο χειριστήκατε όλες τις ερωτήσεις και δώσατε ένα τέλος στις διάφορες φημολογίες που από καιρό μας έδιναν στεναχώρια και θλίψη. Μου άρεσε επίσης πολύ το σημείο εκείνο της συνέντευξης σας όπου μιλήσατε για την πολιτική που ασκείτε και που ασφαλέστατα δεν πρέπει να δημοσιοποιείτε εδώ κι εκεί. Είναι ευχάριστο να ακούει κανείς τον πρόεδρο να μιλά για υψηλή πολιτική που ασκεί επί 14 συναπτά έτη και που φυσικά τα οφέλη της πολιτικής αυτής, απολαμβάνουμε όλοι εμείς οι εν Ελλάδι κυνηγοί σήμερα.

Ένιωσα ευτυχής επίσης αγαπητέ πρόεδρε όταν σε μία στιγμή της συνέντευξης σας σπεύσατε σε βοήθεια από τον αντιπρόεδρο της Συνομοσπονδίας μας – και αυτός, άριστος γνώστης των θεμάτων, αστραπιαία σας έδωσε το σωστό νούμερο που ψάχνατε. Ξαφνιάστηκα ευχάριστα αντικρίζοντας τον αντιπρόεδρο μας – που είναι και ταμίας της Δ' ΚΟΣΕ, που άκουγα γι’ αυτόν αλλά ποτέ δεν έτυχε να δω έστω και μέσα από μία φωτογραφία, το πρόσωπό του. Αυτόματα ο νους μου έτρεξε μερικά χρόνια πίσω και είμαι σχεδόν βέβαιος (δεν παίρνω όμως όρκο) ότι τον είχα συναντήσει στα κυνηγοτόπια της Αρκαδίας.

Θυμήθηκα επίσης αγαπητέ πρόεδρε, αυτά που έλεγαν συνάδελφοι κυνηγοί στο βουνό τότε, για κάποια εμπλοκή του αντιπροέδρου μας σε ένα επεισόδιο με συναδέλφους καλαβρυτινούς γουρουνάδες, για κάποιον αγροτικό δρόμο που είχε κλειστεί παράνομα, για θηροφύλακες της Δ’ ΚΟΣΕ που έκαναν ελέγχους στην Πελοπόννησο (!), για την αστυνομία που έσπευσε στο επεισόδιο ύστερα από κλήση των εμπλεκόμενων, για παράνομο καρτέρι μπεκάτσας.

Ξέρετε πρόεδρε πως είναι τα πράγματα στο βουνό, «καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα». Η κάθε ενέργεια μεταφέρεται από στόμα σε στόμα και στο τέλος έχει αλλοιωθεί η αρχική ιστορία. Αυτά όμως είχα ακούσει τότε και τα θυμήθηκα τώρα που είδα σε φωτογραφία τον αντιπρόεδρο μας.

Αν όντως ο αντιπρόεδρος μας αγαπητέ πρόεδρε είχε εμπλακεί στο συμβάν που αναφέρω παραπάνω, ασφαλώς θα θυμάται με ακρίβεια τι συνέβη τότε και μπορεί ο ίδιος να μας εξιστορήσει τα γεγονότα. Αν φυσικά κρίνει σκόπιμο να ασχοληθεί με τις θύμησες ενός απλού κυνηγού.

Σας ευχαριστώ που είστε εκεί και φροντίζετε για όλους εμάς.

============================================

Δημοσιεύτηκε στο ένθετο περιοδικό «Κυνήγι» του Ελεύθερου Τύπου την Τετάρτη 21 Απριλίου 2010