Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Οι Οικολόγοι Πράσινοι και το κυνήγι

Στην εξαιρετική σελίδα του Πάνου Ζέρβα (Θεσσαλονικιού εκ Μεσσηνίας), φιλοξενείται η θέση των Οικολόγων Πράσινων για το κυνήγι στην Ελλάδα.

Στις θέσεις των Οικολόγων υπάρχουν δύο τάσεις, η ακραία και εκείνη που δεν επιδιώκει την κατάργηση του κυνηγίου. Είναι γνωστές οι θέσεις αυτές από παλαιότερα δημοσιεύματα. Το καινούριο κατά τη γνώμη μου, έρχεται μέσα από έναν «εμφύλιο» των οικολογικών – περιβαλλοντικών οργανώσεων, που η κύρια αιτία του δεν είναι άλλη από την κατανομή του χρήματος.

Δεν χρειάζεται να διαφωνήσει ή να συμφωνήσει κάποιος με τις θέσεις των Οικολόγων. Η ουσία είναι να δει σε βάθος χρόνου, τότε που το παιχνίδι «περιβάλλον – πράσινο ταμείο – Μ.Κ.Ο – κλιματική αλλαγή, θα μοιράζεται τον ιδρώτα του ελληνικού λαού. Τα χρήματα που θα διατεθούν στο μέλλον στους τομείς αυτούς θα είναι πάρα μα πάρα πολλά. Και ως γνωστό «ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται».

Στο συγκεκριμένο κείμενο, η δεύτερη ομάδα «φαίνεται» πιο διαλλακτική από την πρώτη. Και στο τέλος προτείνει:

--  Συμμετοχή, με βάση τις παραπάνω προτάσεις, στον εθνικό διάλογο για το κυνήγι που ξεκινά τον Μάρτιο του 2010 υπό την αιγίδα του ΥΠΕΚΑ.

--  Δημιουργία δικτύου πληροφόρησης για νέα σχετιζόμενα με το κυνήγι μέσω συνεργασίας με ΤΠΚ των ΟΠ.

--  Συστηματική παρέμβαση στα τοπικά αλλά και εθνικά ΜΜΕ με κύριο στόχο την προώθηση των παραπάνω θέσεων/προτάσεων για το κυνήγι και τη ρύθμισή του.

--  Σε συνεργασία με τη Θεματική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Ζώων, δημιουργία ενημερωτικού υλικού που σχετίζεται με τις αρνητικές επιπτώσεις του κυνηγιού.

Το λινκ με το πλήρες κείμενο αλλά και σχόλια των επισκεπτών της σελίδας δείτε το εδώ.

Άρχισε ο αγώνας ο μεγάλος !. Φαίνεται πως Δ.Ν.Τ. και Διαβούλευση πάνε πακέτο………..