Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Οικολόγοι πράσινοι - "η πράσινη λαίλαπα"

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ… ΠΡΑΣΙΝΑ

Γράφει ο Ι.Γ. Ασημακόπουλος
Από την εφημερίδα «Νέα της Μεγαλόπολης»

Οικολόγοι Πράσινοι: Ήλθαν είδαν και απήλθαν

Ήρθαν συμβολικά. Συναντήθηκαν στη Μεγαλόπολη συμβολικά. Είπανε πράγματα συμβολικά. Κάνανε τις βόλτες τους με τα ποδήλατα μέχρι τους ΑΗΣ συμβολικά. Είπανε πως ανησυχούν πολύ για το πλανητικό κλίμα και αν χρειαστεί ας κοπούν και 100.000 δένδρα για να αναπτυχθεί ένα Φ/Β πάρκο (αυτό καθόλου συμβολικά). Συμβολικοί, ανοργάνωτοι, αλλού γι αλλού, ήλθαν, είδαν και απήλθαν και μείς, χωρίς να γίνουμε σοφότεροι, μείναμε να βράζουμε στο ζουμί μας περιμένοντας το ΧΔΒΑ, τα Φ/Β πάρκα, το Φ/Αέριο και ότι άλλο γκριζοπράσινο προτίθενται να φορτώσουν στην καμπούρα μας διάφοροι.

Υποκρισία…
Επειδή η ανησυχία των Οικολόγων Πράσινων αφορά τη σωτηρία του πλανήτη από την συντελούμενη κλιματική αλλαγή, περιμέναμε να μας εκθέσουν κάποιες πλανητικές προτάσεις, για κάποια πλανητικά μέτρα. Τίποτε! Και είναι λογικό. Εκείνα τα μέτρα θίγουν πλανητικά οικονομικά συμφέροντα και κάνουν τζίζ. Ενώ οι «Πράσινες» δράσεις στην Μεγαλόπολη θίγουν μόνο τους «ιθαγενείς» κατοίκους της και ποιος τους λογαριάζει!!!

Τίποτα δεν είναι τυχαίο…
Ερχόμαστε να συμπεράνουμε πως τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Δεν μπορεί ήταν τυχαίο το δίλλημα της κυρίας Μπιρμπίλη: «ΧΥΤΑ ή Φ/Β πάρκο» πριν λίγες μέρες. Δεν μπορεί να έγινε τυχαία το συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων στη Μεγαλόπολη. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι η ΔΕΗ κάνει πανελλαδική διαφημιστικά καμπάνια στην… Αρκαδία, για 13 δις «πράσινες» επενδύσεις. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι ο κ Δήμαρχος ενώ το γνωρίζει εδώ και δύο μήνες, ανακοίνωσε στη σύσκεψη των οικολόγων πράσινων ότι είμαστε υποψήφιοι για το ΧΔΒΑ. Δεν μπορεί να είναι τυχαία η ενορχηστρωμένη συκοφάντηση όσων διαφωνούν με το Φ/Β πάρκο στη συγκεκριμένη θέση. Δεν μπορεί να ήταν τυχαίο που όρισαν (δήμος και κυβέρνηση) τη Μεγαλόπολη ως ενεργειακό κέντρο ερήμην της τοπικής κοινωνίας. Δεν μπορεί όλα αυτά μαζί να ήταν τυχαία. Είναι πολλές οι συμπτώσεις…

Ας μας πουν…
Ας μας πουν καθαρά τι τύχη μας επιφυλάσσουν, να πράξουμε ανάλογα. Ας μας το πουν, να σηκωθούμε φύγουμε από δω και να κάνουν ότι θέλουν. Δεν έχουν όμως το δικαίωμα να παίζουν παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας. Δεν έχουν το δικαίωμα να μας θεωρούν αναλώσιμους. Δεν έχουν το δικαίωμα να μας φέρονται σαν πολίτες τρίτης και τέταρτης κατηγορίας.

Και η… Greenpeace
Κι εκεί που είπαμε ότι η βόλτα με το ποδήλατο των «οικολόγων πράσινων» προς τους ΑΗΣ θα μας έλυνε όλα τα περιβαλλοντικά προβλήματα, μας ήρθε η ανακοίνωση της Greenpeace, που λέει, (λες και δεν το ξέρουμε εμείς που το ζούμε) ότι οι παλιές μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, είναι ρυπογόνες και εκπέμπουν μεγάλα ποσοστά διοξειδίου του άνθρακος. Ξαφνικά μας θυμήθηκαν όλοι. Ξαφνικά όλοι μας ανακάλυψαν μετά από σαράντα χρόνια. Άντε τώρα εγώ να πιστέψω ότι και αυτό το τελευταίο είναι μια διαβολική σύμπτωση.

Η ΔΕΗ, ο δήμος και το λάστιχο…
Φυσικά την ανακοίνωση της Greenpeace, ακολούθησε ανακοίνωση της ΔΕΗ που λέει ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα, αλλά λίγο… γιουβέτσι. Και πως το 2011 οι παλιές μονάδες θα κλείσουν. Εκεί ανατριχιάζουμε εμείς γιατί μέχρι τώρα έλεγαν οι κύριοι της ΔΕΗ ότι οι παλιές μονάδες θα κλείσουν το Μάρτη του 2010. Βλέπουμε ότι ο χρόνος λειτουργίας των μονάδων γίνεται λάστιχο και μεγαλώνει κάθε φορά που ανακοινώνουν το πότε θα κλείσουν. Φυσικά εδώ ανησύχησε και ο δήμος Μεγαλόπολης που αμέσως (!!!) εξέδωσε δελτίο τύπου και «τους έκανε τα μούτρα κρέας» που λέει κι ο σοφός λαός.
----------------------------------------------------------------------

Το άρθρο του Γιάννη Ασημακόπουλου (που δεν είναι κυνηγός), δείχνει με σαφήνεια ποιοι είναι πραγματικά οι οικολόγοι πράσινοι και πόσο νοιάζονται για το περιβάλλον. Η «πολιτική φούσκα» του ποδήλατου και της υποκρισίας άρχισε την αντίστροφη πορεία προς τον πάτο.