Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Τραγικό ατύχημα στην Αρκαδία

Την Κυριακή το μεσημέρι, πλησίον του χωρίου Ψάρι Ηραίας Γορτυνίας, και συγκεκριμένα κοντά στο ρέμα της Σκόζας, πλησίον του Αγίου Δημητρίου (παλιό τοπωνύμιο), κυνηγός, μέλος της ομάδας του Κώστα Ντάβου (από Ράφτη), κάνοντας κόντρα παγάνα γλίστρησε και παραπάτησε στην απότομη πλαγιά, και βρέθηκε στην άκρη του όχτου κι από εκεί έπεσε με δύναμη στον δημόσιο δρόμο.

Ο Άγγελος Καραμπίκας, κυνηγός έμπειρος, πρόλαβε τα γουρούνια πριν φύγουν κυνηγημένα από το πυκνό και τα παγάνισε γερά, τα έστειλε πάλι μέσα, προς τα καρτέρια. Φεύγοντας όμως γρήγορα στο δύσκολο πλάγι, τα χορτάρια του παγωμένου καιρού δεν τον κράτησαν καλά, κι έπεσε με δύναμη στον δρόμο.

Το ευτύχημα μέσα στην μεγάλη του ατυχία, ήταν ότι δεν χτύπησε σε κοφτή μεγάλη πέτρα με το κεφάλι όπως έπεφτε. Έκαστε με βίαιο τρόπο χιλιοστά δίπλα της. Αλλά και με τα δυό πόδια τσακισμένα. Το ένα με διπλό κάταγμα στην κνήμη, το άλλο με κάταγμα πολύ δύσκολο στον μηρό.

Με όση δύναμη του απέμεινε, πήρε τον ασύρματο και φώναξε την ομάδα του: “παιδιά σκοτώθηκα, ελάτε γρήγορα”. Άρπαξε φωτιά η ομάδα, παράτησαν ότι είχαν και έφτασαν τάχιστα κοντά του. Η εικόνα που αντίκρισαν ήταν τραγική, δυό πόδια στραπατσαρισμένα κυριολεκτικά, πόνος κι αίμα.


Το ασθενοφόρο από την Δημητσάνα έφτασε σε μισή ώρα, αρκετά γρήγορα, και τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας απ¨ όπου τον παρέλαβε άλλο ασθενοφόρο που ήλθε για τον σκοπό αυτό από τα Τρόπαια και τον μετέφερε τάχιστα στην Τρίπολη.

Στο Νοσοκομείο της Τρίπολης η φροντίδα των γιατρών, των νοσοκόμων, όλου του προσωπικού του νοσοκομείου, ήταν εκπληκτική. Του έκαναν τάχιστα όλες τις απαραίτητες εξετάσεις  υπέρηχους, καρδιογράφημα, εξετάσεις αίματος, ακτίνες, κτλ.. μέχρι που έφτασε από την Αθήνα άλλο ασθενοφόρο και τον μετέφερε στην Αθήνα για να χειρουργηθεί. Όλο το νοσοκομείο της Τρίπολης κυριολεκτικά είχε πέσει επάνω του.

Ο Άγγελος Καραμπίκας χειρουργήθηκε την Τρίτη των Φώτων[i] στην Αθήνα. Σε ένα δύσκολο χειρουργείο 10 ωρών. Άντεξε, κι όλα πήγαν κατ¨ ευχήν. 


Καλή δύναμη Άγγελε. Καλή και ταχεία ανάρρωση.

================

Δημοσιεύθηκε στο “Κυνήγι” του Ελεύθερου Τύπου την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015.



[i] 15 μέρες πριν το ατύχημα του Άγγελου, ο γράφων, που είναι στην ίδια ομάδα με τον Κώστα Ντάβο, έπαθε στον κυνηγότοπο ρήξη μηνίσκου και άλλα τινά. Η μοίρα όμως τα έφερε έτσι και ανταμώσαμε με τον Άγγελο στο ίδιο νοσοκομείο. Την Δευτέρα στις 5 Ιανουαρίου που έφτασε ο Άγγελος στο νοσοκομείο, εγώ έμπαινα ήδη στο χειρουργείο. Την επομένη ημέρα που έφευγα, έμπαινε στο χειρουργείο ο Άγγελος! Είμαστε και οι δυό καλά. Δυνάμεις θα πάρουμε για να βρεθούμε πάλι στον κυνηγότοπο. Στο αιώνιο κυνήγι του κάπρου.