Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Δημοτικές ανατροπές στην Γορτυνία ...

Αναδημοσίευση από την σελίδα arcadians
=========================================
Ανατροπές στην Γορτυνία - οι ανεξάρτητοι έχουν προβάδισμα


Τελευταία νέα από την προεκλογική περίοδο στην Γορτυνία – που οι προτάσεις κάποιων «ειδημόνων» την έφεραν στο μάτι του κυκλώνα – αφού το κυβερνών κόμμα δημιούργησε ένα δήμο και όχι δύο όπως ήθελε η τοπική κοινωνία.

Το κακό για το ΠΑΣΟΚ μεγάλωσε όταν αποφάσισε να δώσει το χρίσμα στον Παρασκευά Παρασκευόπουλο – άνθρωπο «άγνωστο» στα γορτυνιακά πράγματα. Αναμενόμενη ήταν δε η αντίδραση του Γιάννη Γιαννόπουλου που αποφάσισε να τραβήξει τον δικό του ανεξάρτητο δρόμο – και όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής γεγονότα, έχει την προτίμηση των περισσοτέρων οπαδών του ΠΑΣΟΚ.

Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν «καμένο χαρτί» τον πρώην βουλευτή επικρατείας του ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη, τη στιγμή μάλιστα που ο «εκλεκτός της Ιπποκράτους» έχει και τη δημόσια στήριξη του δημάρχου και προέδρου της ΤΕΔΚΑ Γιώργου Μπαρούτσα – που η διαδρομή του αν και θεωρείται επιτυχημένη την περίοδο του «Καποδίστρια», δημιούργησε παράλληλα και μεγάλες αντιπάθειες σε ένα ευρύ φάσμα εν δυνάμει ψηφοφόρων.

Η επιλογή Κούλη από την πλευρά της ΝΔ ήταν όπως δείχνουν τα πράγματα μία ατυχής και επιπόλαιη ενέργεια που έφερε τον Αποσκίτη – δήμαρχο Κοντοβάζαινας, σαν αντάρτη – και όπως διαφαίνεται, έναν από εκείνους που θα παλέψουν με σοβαρές πιθανότητες για τον Β’ γύρο.

Ο Σταύρος Χριστόπουλος που αύριο ή μεθαύριο θα ανακοινώσει στα ΜΜΕ την κάθοδο του στο πλευρό του Αποσκίτη με ένα μεγάλο ποσοστό από την εκλογική του δύναμη στην Ηραία, ασφαλώς και ενισχύει τον Αποσκίτη και τον οδηγεί με ακρίβεια στον πολυπόθητο Β’ γύρο. Οι περισσότεροι από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του θα τον ακολουθήσουν, εξαιρουμένου του Αθ. Μπόρα από του Σέρβου που δήλωσε ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση και δεν θα συμμετάσχει στις εκλογικές διαδικασίες.

Στην Ηραία όπως φαίνεται, οι επιλογές των Παρασκευόπουλου και Γιαννόπουλου δεν θα φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο Κώστας Κουντάνης, πρώην δήμαρχος Βυτίνας, παρουσιάζεται τη στιγμή αυτή σαν το μεγάλο φαβορί για τον Β’ γύρο – και ασφαλώς αν ο Κουντάνης φτάσει στον Β’ γύρο δεν την χάνει την δημαρχία αφού θα υπερψηφιστεί απ’ όλες σχεδόν τις παρατάξεις. Με τον Κουντάνη μέχρι στιγμής συμπορεύεται και ο νομαρχιακός σύμβουλος Κώστας Γιαβρούμης – που όλοι σχεδόν οι υποψήφιοι τον ήθελαν μαζί τους – αλλά και ο επίσης ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Μιλτιάδης Λύτρας, πανεπιστημιακός δάσκαλος.

Εκρηκτική χαρακτηρίζεται η κατάσταση αυτή τη στιγμή στη Γορτυνία – και μάλιστα οι περισσότεροι υποψήφιοι δυσκολεύονται να καταρτίσουν συνδυασμούς.

Ηθικό δίδαγμα από τις εξελίξεις που θα φέρουν ανατροπές: «μη μοιράζετε χρίσματα, τα βαρέθηκε ο κόσμος και θα σας τιμωρήσει…..»


Arcadians
Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010