Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Ελλάς το μεγαλείο σου …

Βγήκαν ένας εγγλέζος, ένας γερμανός και ένας γάλλος και μας κατηγορούν, μας λοιδορούν, μας μαλώνουν, μας νουθετούν, που δεν είμαστε και τα καλύτερα παιδιά στο κόσμο – διότι τους γελάσαμε, τους κλέψαμε, και συνεχίζουμε εσαεί να τους παραμυθιάζουμε.

Δημοσιεύτηκε και φωτογραφία με την Αφροδίτη της Μήλου με το δάχτυλο της «ανασηκωμένο» να μας λέει: «φάτε το αγγούρι τώρα», και ώ του θαύματος! το έπος του 40 περνά καρέ – καρέ από την άθλια ζωή μας.

«Εγκαλεί επίσημα» ο πρόεδρος της Βουλής τον γερμανό πρέσβη στην τάξη! και εκείνος έκανε «ντα» το περιοδικό ή τον δημοσιογράφο που μας «έκανε ρεζίλι». Βγήκε και ο «χοντρός» της παρέας – ξέρετε, αυτός που πετάει κατά περιόδους ασυναρτησίες και μετά σαν κότα σπεύδει και ζητά συγνώμη: «όχι, δεν καταλάβατε, αλλιώς το είπα και παρερμηνεύθηκαν τα λόγια μου!». Τόσα χρόνια υψηλόβαθμο στέλεχος μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων ήσουν ρε γίγαντα, τώρα θυμήθηκες τις κατοχικές αποζημιώσεις;

Α! όλα κι όλα, βγήκαν και άλλοι ελληναράδες – από αυτούς που έχουν βουλιάξει τον τόπο τα τελευταία 30 χρόνια και οργισμένοι από το δημοσίευμα και ακόμα από τις θέσεις των γερμαναράδων για την ράτσα μας που δεν είναι και οι «πρέπουσες», και άρχισαν το παλιό αντάρτικο – ξέρετε, εκείνο του πρώτου ΕΑΜ.

Δυστυχώς, ένας κλέφτης δεν πέρασε την πόρτα της φυλακής από τα κουμάσια της πολιτικής μας ζωής, ούτε ένας – ξέρετε, από αυτούς που τόσα χρόνια μας πηδάνε για το καλό μας!.

Ναι, φταίει ο κακός γερμαναράς και ο κακός ευρωπαίος που δεν μας καταλαβαίνουν, δεν έχουν τη δική μας μεσογειακή ψυχοσύνθεση, τον δικό μας μεγάλο πολιτισμό, το δικό μας φιλότιμο βρε αδελφέ.

Αϊ στο διάολο κοπρίτες υπερπατριώτες του κώλου, που για όλα σας φταίνε οι άλλοι. Μια ζωή το ίδιο μονότονο παραμύθι.
------------------------------------------------------------


Στη 2η φωτό η Αθήνα του 1922, τότε, που έβγαλε τον ρατσισμό της στους πρόσφυγες της Μικρασιατικής καταστροφής. Και βάπτιζε τουρκόσπορους τα αδέλφια μας και παστρικές τις γυναίκες – γιατί έφεραν από τα παράλια τον πολιτισμό και την καθαριότητα.